Cirkusen Cesc

Det har varit en hel del turer kring Cesc Fabregas och hans eventuella övergång till Barcelona. Man kan nu satsa pengar på hur det kommer att gå hos många betting firmor i London.

Enda sedan förra sommaren har Barcelona försökt köpa 24-åringen, som spelat för Arsenal  sedan 2003. De bud man lämnat har dock inte fallit Peter Hill-Wood på läppen. Vilka summor det är fråga om är lite oklart, men det ena  var på 26 miljoner pund. Enligt tidningen Daily Mirror har Arsenal kontaktat den katalanska klubben, och hotat med att avbryta förhandlingarna helt om man inte kunnat enas till den 5 augusti. Det återstår alltså att se om Fabregas, som är katalan och spelar i det katalanska landslaget (som inte är godkänt av vare sig FIFA eller UEFA), ska ta plats i Kataloniens andra landslag.

Arsenal har även försökt värva Phil Jagielka från Everton, och stött på samma problem som Barcelona: Everton tycker att Arsenals bud är för lågt. Även här är man lite förtegen om vilken summa det rör sig om, det sägs att Arsenal bjudit 10 miljoner pund. Det går dock inte att satsa pengar hos bookmakers på huruvida den här affären kommer att bli av. Inte än i alla fall.