Sneakersmässa i Dubai

Många som intresserar sig för fotboll intresserar sig också för skor. Och det behöver inte vara fotbollsskor. Det behöver inte ens vara sneakers över huvud taget, även om det är absolut vanligast. Det förekommer att fotbollsfans klär sig i seglarskor eller kängor från Timberland, men absolut vanligast är gympadojjor som bl.a.:

  • Adidas Forest Hills.
  • Adidas Samba i mocka.
  • Diadora Borg Elite.

Det är dock inte bara anglofilt lagda fotbollsfans som intresserar sig för gamla modeller av gympadojor, och återutgivningar av dem i olika limiterade färgställningar. Att samla på gympadojor är minst lika stort bland dem som uppskattar hip hop och/eller basket. Det innebär att det ofta utbryter kaos när nya modeller släpps i USA, men samlandet är även stort i Filippinerna. Det var dock inte där som sneakersmässan Sole DXB hölls i april i år.

Istället stod Dubai värd för denna mässa, där man intresserade sig för annat än billiga Puma skor. Fokus låg på basketmodeller och skejt- och surf märken som DC och Quiksilver, men även fotbollsfansens favoriter Adidas och Puma var representerade. Till skillnad från när fotbollsfans pratar skor så låg fokus på det mest nydanande, vilket i vissa fall innebär en sko släppt år 2000. Det tar nämligen tid för nyheter att få fäste.